مقایسه آرنا پلاس با فورس

آنچه میخوانید

کامیونت آرنا پلاس یا فورس؟

کامیونت های جدید تقریبا در یک دسته از نظر کیفیت ظاهری و فنی قرار دارند، به طور مثال دو کامیونت آرنا پلاس و کامیونت فورس تقریبا از نظر فنی و ظاهری یکسان می باشند. حالا در این مقاله از وبسایت دیزل مارکت قصد داریم تا به مقایسه این دو کامیونت از نظر ظاهری و فنی بپردازیم. تا انتها این مقاله همراه ما باشید تا علاوه بر مطلع شدن از شباهت ها و تفاوت های این دو کامیونت اگر نظری راجع این کامیونت ها دارید با ما و مخاطبین ما به اشتراک بگذارید.

 

 

کدام کامیونت 6 تن بهتر است؟

کامیونت آرنا پلاس و فورس هر دو 6 تن هستند، آرنا پلاس را شرکت ایران خودرو دیزل تولید می کند و کامیونت فورس را گروه بهمن دیزل تولید و به بازار عرضه می کند. اولین تفاوت این دو کامیونت این است که فورس 6 تن در دو نسخه خوابدار و بدون خواب تولید می شود اما آرنا پلاس فقط در نسخه خوابدار موجود می باشد.

 

 

 

 

 

از دیگر تفاوت های آرنا و فورس می توان به این اشاره کرد که فورس در تناژ های 6 و 8.5 تن تولید می شود اما آرنا فقط 6 تن تولید می شود. هر دو کامیونت مانطور که گفته شد تقریبا از یک سطح کیفی برخوردار می باشند، اما بدلیل اینکه فورس قدیمی تر است و آرنا پلاس به تازگی به بازار عرضه شده است، قیمت آرنا پلاس کمی پایین تر از فور س6 تن می باشد.

 

 

مشخصات فنی آرنا پلاس و فورس

در هر دو کامیونت از موتور کامینز آمریکا استفاده شده است.

مشخصات موتوری آرنا پلاس: موتور کار شده بر روی کامیونت آرنا پلاس از برند کامینز بوده حداکثر قدرت آن 154 اسب بخار در 2600 دور در دقیقه و حداکثر گشتاور موتور آن 500 نیوتن متر در 1900~1200 دور در دقیقه می باشد. حجم سیلندرها در این کامیون 3760 سی سی بوده و دارای استاندارد آلایندگی یورو5 و EEV است. سیلندرهای کامیونت باری آرناپلاس 4 سیلندر خطی با سیستم سوخت رسانی انژکتوری، تزریق مستقیم، دیزلی بوده و دارای  توربو شارژ، اینتر کولر، سیستم SCR و کامان ریل می باشد.

 

مشخصات موتوری فورس: موتور این کامیونت‌ها همان پیشرانه‌ای است که در تمام کامیونت‌های جدید کشورمان می‌بینیم. یعنی موتور 3.76 لیتری ساخت کامنز که حدود 151 تا 155 اسب بخار قدرت و بین 490 تا 500 نیوتن متر گشتاور تولید می‌کند. از این نظر، می‌توان گفت کشش و قدرت تمام کامیونت‌های هم رده بازار کشورمان، در یک حد است و فقط گیربکس است که می‌تواند اثر خود را این میان نشان دهد.

 

همانطور که گفته شد مشخصات موتوری هر دو کامیونت فورس و آرنا پلاس از یک برند هستند و تقریبا یکسان می باشند.

 

 

زیر بندی و ترمز فورس و آرنا پلاس

در بخش ترمز،کامیونت 6 تن آرنا پلاس مجهز به سیستم ترمز دو مداره، پنوماتیک، جلو و عقب دیسکی، مجهز به ABS (سیستم ترمز ضد قفل)، ASR (سیستم ضد لغزش)، EBD (سیستم توزیع متعادل نیروی ترمز)، LSV (سوپاپ تنظیم نیروی ترمز متناسب با میزان بار) بوده و از ترمز کمکی خفه کن اگزوز بهره می برد. ترمز دستی این خودرو نیز تمام پنوماتیک با عملکرد بر روی محور عقب است.

گیربکس کامیونت آرنا پلاس از نوع ZF با عملکرد دستی بوده و دارای 6 دنده جلو و 1 دنده عقب با کلاچ تک صفحه ای خشک، هیدرو پنوماتیکی است. در بخش تعلیق و محورها، این کامیونت 6 تن دارای محور جلو متحرک، صلب، فورج شده و محورعقب محرک، صلب، هیپوئید با نسبت تبدیل 4/3 است. همچنین سیستم تعلیق جلو آرنا پلاس فنر تخت با کمک فنر هیدرولیک و سیستم تعلیق عقب آن فنر تخت، دو عدد کمک فنر هیدرولیک است.

در کامیونت فورس 6 تن نیز ترمز موتور از نوع خفه کن اگزوز است که در تمام کامیونت‌ها به صورت مشترک دیده می‌شود. البته داشتن ترمزهای دیسکی در جلو به همراه سیستم های کمکی راننده و کنترلی خوبی که در این کامیونت و کلاً، نسل جدید خودروهای تجاری کشورمان دیده می‌شود، می‌توان گفت شاهد ایمن‌تر شدن جاده‌های کشورمان از این پس خواهیم بود.

 

 

طراحی بدنه آرنا پلاس و فورس 6 تن

بدنه کامیون باری آرنا پلاس به طور کلی دارای طراحی مدرن و عامه پسند است که برای حمل و نقل بارهای سبک و متوسط در شهر مناسب است.

  • کابین:
  • کابین آرنا پلاس بزرگ و جادار است که به راننده امکان راحتی و آسایش در طول سفر را می‌دهد. این کابین دارای ابعاد مناسب برای جابجایی راحت در شرایط ترافیک شهری و چاده ای است.
  • داشبورد خودرو نیز طراحی شیک و منظمی دارد که به راننده امکان کنترل و دسترسی آسان به ابزارها و امکانات را می‌دهد.
  • درب‌ها:
  • درب جلو کابین به صورت کلاسیک با طراحی هندسی منحصر به فرد بوده و به طراحی زیبا و مدرنی دست یافته است.
  • درب عقبی کابین آرنا پلاس نیز برای دسترسی آسان به موتور و امکانات فنی خودرو طراحی شده است.

 

 

 

 

 

 

گروه بهمن دیزل در کامیونت فورس نیز همانند سایر کامیون ها از نظر شکل ظاهری فرم مکعبی شکلی دارد. چراغ های بزرگ و جلو پنجره طرح کرومی از مشخصات ظاهری این کامیونت است. این چراغ ها سبب شده که این خودرو را متمایز تر از خودروهای دیگر نشان دهد.

کامیونت‌های فورس 6 و 8.5 تن از نظر ظاهری هیچ تفاوتی باهم ندارند و این شباهت در فضای درون کابین نیز دیده می‌شود که البته این رویه در تمام محصولاتی که در تناژهای مختلفی عرضه می‌شوند، وجود دارد.

طرح داشبورد، ساده است؛ اما ارگونومی خوبی داشته و همه چیز در دسترس قرار دارند. ضمن اینکه کیفیت داشبورد نیز قابل‌قبول است. از روی فرمان دکمه‌دار با طرحی ساده که دارد می‌توان کروز کنترل و سیستم تهویه‌مطبوع را تنظیم کرد. هم می‌توان صندلی‌ها را تبدیل به یک تخت خواب کرد و هم یک تخت خواب در کابین دیده می‌شود. می‌توان گفت که دو رنگ بودن فضای داخلی، کمک زیادی به مورد قبول بودن آن می‌کند.

 

 

سخن پایانی

در پایان کارشناسان شرکت دیزل در خدمت شما هستند تا با مشاوره تخصصی درباره خرید و فروش انواع خودرو سنگین و نیمه سنگین شما را در این مسیر راهنمایی و همراهی کنند.

شما می توانید برای دریافت اطلاعات و مشاوره از طریق شماره 0000 5669-021 با کارشناسان ما در ارتباط باشید.